Pitanje čitateljice portala Ordinacija.hr

Imam izrazito plave oči, svijetlu put i crnu kosu.

  1. Zanima me kako napraviti savršen smokey eyes, da ne bude prenapadan, a da mi lijepo istakne oči?
  2. Kako uskladiti tri nijanse sjenila? Nanosi li se sjenilo i ispod oka ide sjenilo ili samo na kapak?

Hvala unaprijed,
Mirela

Odgovor vizažistice Marije Butković

Draga Mirela,

s obzirom na to da imate izrazito plave oči i svijetlu put, savjetujem vam da izbjegavate crno sjenilo prilikom kreiranja tzv. smokey eyes efekta. Predlažem vam da isprobate smeđu, prljavo sivo nijansku ili boju dima koje će vašem licu dati puno umjereniji i mekši izgled te pritom istaknuti boju vaših očiju.

Prije svega, na čist kapak nanesite make-up bazu kako bi sjenilo bilo što postojanije.

Kako uskladiti tri nijanse sjenila? Tri sjenila je moguće iskombinirati na dva načina.

1. Najsvjetlije sjenilo stavite na cijeli kapak gotovo do obrve, srednje tamnu nijansu na pregib cijelom dužinom, a najtamniju na vanjske kutove gornjeg i donjeg kapka.

2. U drugoj varijanti, srednje tamnu boju nanesite na cijeli kapak do pregiba, najsvjetliju na sredinu kapka tj. na dio koji je inače najistureniji, a najtamniju na vanjske kutove oka.

Ako niti nakon nanošenja sjenila niste zadovoljni intenzitetom, unutar trepavica te na njihov gornji i donji rub možete nanijeti tamno smeđu ili tamno sivu olovku za oči. Spomenute olovke možete upotrijebiti za dan, a crnu za večernje izlaske. Kako biste postigli što mekši efekt, predlažem da preko iscrtane linije olovke prijeđete čistom make-up četkicom ili spužvastim aplikatorom.

S obzirom na to da za kreiranje smokey eyes efekta koristimo veću količinu sjenila nego za ostale lookove, jedan dio čestica sjenila će zasigurno završiti i na vašem licu. Stoga vam predlažem da prvo napravite smokey eyes, očistite višak sjenila, a tek onda nanese korektor i puder. Za kraj nanesite maskaru.

Marija

 

I vi želite doznati profesionalne make-up trikove iz prve ruke? Vizažistica Marija Butković odgovara na vaša pitanja!