Pitanje čitateljice:

Imam 22 godine i problematičan ten. Najveću muku vodim s proširenim porama tj. miteserima. Nikad ne idem spavati sa šminkom i redovito čistim kožu i njegujem je prirodnim sredstvima. Ne volim svakodnevno nanositi tekuće i teške pudere, ali bez nekakve podloge mi je neugodno izići van.

Trenutno koristim BB kremu. Je li to dobro za moju kožu i imate li možda koji bolji savjet?

Unaprijed zahvaljujem,
Vana

Odgovor vizažistice Marije Butković

Draga Vana,

ako ne volite nanositi tekući puder, onda je tonirana krema odličan izbor. Pritom vam savjetujem da izaberete onu koja odgovara vašem tipu kože. Jedini nedostatak toniranih krema jest njihova nedovoljna sposobnost prekrivanja većih nedostataka na koži. Treba imati na umu da ni tekući puderi nisu nužno teški. U današnje vrijeme je teško odabrati, jer je ponuda beskrajno velika. Trenutno su iznimno popularni i mineralni puderi.

Što je BB (blemish balm) krema?

Riječ je o svojevrsnoj kombinaciji kreme za njegu lica i lagane make-up podloge. Prvu BB kremu je, još davne 1960. godine kreirala njemačka dermatologinja dr. Christine Schrammek kako bi zaštitila kožu svojih pacijenata nakon operacije.
page 3
Krema je najveću popularnost doživjela 1985. godine nakon predstavljanja na južnokorejskom i japanskom tržištu, gdje se iznimno cijeni porculanski ten.

page 2

Iako se ova krema donedavno nije mogla kupiti na našem tržištu, danas možete birati između nekoliko proizvođača. Pritom valja voditi računa o tome je li vaša koža suha, masna ili osjetljiva. Pravilan odabir kreme pridonijet će i manjem lučenju loja iz proširenih pora.

La Roche

Svakako vam savjetujem i odlazak kod dermatologa koji će, na stručan način, očistiti začepljene pore. Vaša navika svakodnevnog čišćenja lica i skidanja šminke je za svaku pohvalu. Obzirom da je naše lice veći dio dana prekriveno šminkom, koži moramo omogućiti da "diše" barem preko noći.

page 1

I vi želite doznati profesionalne make-up trikove iz prve ruke? Postavi mi pitanje na info@marijabutkovic.com